Låt din hund resa i bekväm hundbur

Låt din hund resa i bekväm hundbur

Ska du resa med din hund? En hundbur är viktig för hundens säkerhet under exempelvis bilfärd. Du kan skaffa både en säker och bekväm hundbur och göra resan ganska trevlig.

Hur väljer man hundbur?

Det finns många olika sorters hundburar från transportburar till väskor som man kan köpa online eller i butik. Om du åker bil med hunden ska du välja en bur som både passar bilen, så att den står stadigt, och hunden. Tänker du köpa en riktigt bra och funktionell hundbur ska du köpa den på zoo.se eller på Zoo-butiken i Bromma Blocks i nordvästra Stockholm. Zoo har ett brett sortiment av godkända hundburar och dessutom gedigen kunskap. Här finns också all de biltillbehör du behöver när du transporterar din vän.

Marknadens bästa hundburar – till bra pris!

Zoo väljer omsorgsfullt ut de bästa hundburarna på marknaden för att din hund ska kunna resa tryggt och krocksäkert. Det finns också olika säkerhetsselar om din hund föredrar detta, och säkerhetsbälten. Om du ska flyga finns det transportburar som är godkända för flyg. Zoo har snabb leverans inom Stockholmsområdet, redan samma kväll, i övriga landet har du hundburen hemma på 1-3 dagar.

När hunden färdas i baksätet är säkerhetsselen ett utmärkt val. Dessa selar är oftast tillverkade i samma material som bilens säkerhetsbälten och kopplas ihop med dessa. De är krocktestade. Om du vill ha skyddsnät eller grind för hunden som reser i bakluckan finns det modeller som kan anpassas till den bil du har. Om du vill kan du också passa på att skaffa ett bagageskydd mot rivmärken och smuts.

Väskor för flyg och annat

Det finns godkända kabinväskor och transportburar framtagna speciellt för flyg. Några är ihopvikbara för att inte ta plats när du väl är framme vid destinationen. Det finns också burar med hängande vattenskålar och svalkande kyldynor – allt efter behov. För den mindre hunden finns axelväskor med ställbara axelband, mycket praktiskt, eller så kan man välja en hundryggsäck. Det blir en planare sittyta för hunden och vikten blir jämt fördelad eftersom du bär den på båda axlarna. Sortimentet hos Zoo är imponerande brett, och det kan vara trevligt att kontakta dem för en diskussion om hundens behov, eller besöka butiken som också har en veterinärmottagning i anslutning.

dante