Så går din hund ihop med gårdens hästar

Så går din hund ihop med gårdens hästar

Har du en gård med hästar men har även hundar? Bor du ute på landet har du säkert även hund och katt, kanske några får, höns och kor också. Eller så är du hästuppfödare på heltid. Oavsett vad så är det viktigt att alla djur kommer överens med varandra, speciellt om de ska vistas tillsammans.

Hundar kan lätt stressa en häst, speciellt om de är unghundar eller valpar. Därför ska du helst se till att dina hästar är vana vid hundar innan du rider in dem. Tyvärr händer det ofta olyckor med hundar som blir sparkade av hästar för att hästen är ovan och blir rädd för skall eller häftiga rörelser. Stallhundar brukar dock ha vanan inne och därmed varken skälla eller hoppa runt där hästarna befinner sig.

Se till att dina hästar har allt de behöver

Om du har ett stall och hyr ut dina hästar för ridsport så är det viktigt att de har allt de behöver såsom rätt mat och rätt utrustning. På https://timotejandersen.se/hast-ridsport/naf-sortiment/ hittar du allt du behöver i sortimentet och har dina hästar det som behövs blir de också både tryggare och lugnare. Det hjälper när det finns andra djur i närheten. Men på Timotejandersen kan du även hitta foder och utrustning för dina hundar om du går vidare in på kategorin hund/katt/gnagare. Det kanske är värt en titt när du ändå är inne på https://timotejandersen.se/hast-ridsport/naf-sortiment/ och ser över behovet för dina hästar.

Tänk på att koppla hunden på vissa platser

Även om din hund skulle vara van vid hästar så är det bra att du kopplar hunden vid till exempel ridbanor och inne i ridhuset. För även om hästarna är vana så kan det finnas andra personer som blir ängsliga om det händer för mycket och när människan är ängslig så känner hästen av det. Låt inte heller hunden springa in i hagarna eftersom hästarna därinne kan få för sig att börja trava eller galoppera. Detta i sin tur kan väcka hundens jaktinstinkt och vips så är det färdigt!

https://timotejandersen.se/hast-ridsport/naf-sortiment/ för hästar kan du emellertid hitta många och viktiga tillbehör, men också lugnande medel för nervösa hästar. Se bara till att de lugnande medlen håller måttet.

Ha alltid tålamod

När du ska vänja hästar och hundar vid varandra måste du ha tålamod eftersom detta är något som kan ta sin lilla tid. Börja med ett större avstånd och låt djuren komma närmare varandra med tiden. Börja alltid med att hålla hunden kopplad. Du kan gärna låta hunden hälsa på en äldre och van häst som inte är speciellt intresserad, på det sättet håller sig åtminstone det ena djuret lugnt.

dante