Labrador Retriever – en riktig familjehund

Labrador Retriever – en riktig familjehund

Labrador retriever har länge toppat listorna över den populäraste hundrasen i Sverige. Anledningarna till det är många. Utöver att labradoren är både snäll och lättlärd är den också en perfekt apportör, jakt- och brukshund. Vi förstår att så många älskar labradoren!

En utmärkt apportör

Labrador retrievers är i grunden apportörer, till för att hämta fågel och vilt efter skott i samband med jakt. Den är också en bra brukshund i allmänhet. Funderar du på att skaffa en labrador så räkna med mycket utelek och långa livliga promenader. Ett par riktigt bra fritidskläder är nästan ett måste när du har en labrador. De älskar att springa i skog och våtmark, så det är bäst att husse eller matte är väl förberedd.

Aptit utan dess like

Vissa påstår att labradorer är lite tjocka av naturen, men det handlar nog mer om deras otroliga aptit. Rasen äter nästan allt de ser och deras magar kan ses som ett stort svart hål. Fördelen är att hunden aldrig är kräsen eller svår att få i medicin och liknande. Nackdelen är förstås att hunden lätt går upp i vikt. Dessutom ska man tänka sig för en extra gång innan man lämnar någon mat obevakad med en labrador i närheten.

Den perfekta familjehunden

Sammantaget är Labradoren den perfekta familjehunden. De är snälla, tillgivna och lättlärda. Ofta går de väldigt bra ihop med barn och trots sin storlek är det ytterst sällan man behöver vara orolig för dem. I värsta fall kan de vara lite klumpiga, men en aggressiv labrador är högst ovanligt.

De är också en väldigt kärvänlig ras som gärna ligger nära och kramas om kvällarna. Perfekt för den som vill ha lite extra sällskap och sova bredvid en varm hund om nätterna.

dante