Kläder för aktiva hundägare

Kläder för aktiva hundägare

När du har hund är det inte bara hunden som kräver sin utrustning, även du ska ha bra kläder, skor och annan utrustning. Givetvis beror detta på vad du och din hund hittar på, men det är aldrig fel med bra skor på långpromenaden i höstrusket eller om du har en jacka som faktiskt rymmer en godispåse och ett extra reservkoppel.

Det allra vanligaste är hundförarkläder av olika slag. Dessa finns att införskaffa i djurbutiker, på olika hundutställningar och även online hos hundbutiker, men det allra billigaste sättet är att använda dig av fritidsbyxor och andra fritidskläder. Det måste inte vara hundtassar och hundrelaterade företagsnamn på kläderna. Helt vanliga fritidskläder duger mer än väl och är alltid prisvärda, slitstarka och har bra förvaringsmöjligheter. Hos ITAB Outdoors hittar du det mesta du behöver i klädväg för att en höst- och vinterpromenad eller ett träningstillfälle ska bli optimalt. Du slipper frysa och bli blöt med rätt slags kläder. Du hittar så klart även kläder för vår- och sommarbruk så du slipper få värmeslag under träningen.

När ska vilka kläder användas?

Ska du bara ut på en kortare rastning med hunden behövs varken hundförarbyxor eller täckväst full med leversnittar, och att gå en socialiseringstur på stan med hunden och samtidigt ha full mundering kan väcka lite uppmärksamhet. Tänk då på att hunden kan behöva sin belöning för att uppföra sig rätt och att det kanske då är ännu viktigare att du har rätt klädsel. Hunden vet vad du har för kläder och förväntar sig olika saker beroende på vilka byxor eller jacka du tar på dig när ni går. Under sensommaren och framåt kan du även lära din hund hjälpa dig att leta kantareller. En hund som gör lite nytta är alltid trevlig. Hos Aftonbladet kan du läsa mer om hur det går till med kantarellsök om du vill prova på det.

Bra att ha-saker

Ska du ut lite längre med din hund är det oftast en hel del prylar som följer med. Det kan vara bajspåsar, godis, vatten, vattenskål, fästingplockare, första förband, extra koppel eller halsband, spårlina, vimplar eller snitslar och olika typer av markörer. Allt detta kan ibland behöva bäras med hela tiden och inte lämnas i bilen. Anteckningsmaterial är också bra att ha med, samt en bra ficka till mobiltelefonen. Ett midjebälte med extra fickor kan vara användbart, samt en rejäl jacka eller väst med många olika fack och fickor. Vad du behöver med dig beror ju på vilket aktivitet du och hunden ska sysselsätta er med.

Aktiviteter med hund

Det finns mängder med olika aktiviteter du kan hitta på med din hund. Vill du aktivt träna någon hundsport kan du med hjälp av Svenska Brukshundklubben och Svensk Hundungdom få tillgång till otaliga kurser, träningstillfällen och tävlingar.

dante