Så sköter du om din hund på bästa sätt

Så sköter du om din hund på bästa sätt

Det är väldigt mycket som du ska hålla koll på när du har en hund som husdjur. När du köper en hund ska du inte glömma att försäkra hundvalpen direkt. Om du vill ha en bra djurförsäkring ska du kolla in Lassie som är en digital djurförsäkring som finns där för dig och din hund om skadan är framme. Ditt djur förtjänar den bästa vården om det mot förmodan skulle hända något. Men att behandla djur är väldigt dyrt och därför är det viktigt att du har en bra försäkring för att inte drabbas ekonomiskt. Du kommer att vara glad att du har en försäkring om något händer.

Hundens grundläggande behov ska tillgodoses

För att din hund ska må bra är det viktigt att du känner till hundens grundläggande behov. Det finns även vissa regler som alla hundägare ska följa. Dessa riktlinjer har Jordbruksverket har tagit fram. När du köper en hund har du ansvar att uppfylla hundens grundläggande behov. Hundar behöver bland annat aktiveras både mentalt och fysiskt varje dag. De behöver även träffa människor och andra djur för att ha en bra hälsa eftersom hundar är flockdjur.

Ta hand om päls, tänder och klor

En hund behöver inte ständig uppsyn utan kan lämnas ensamma. En hund ska dock inte vara ensamma för länge utan du behöver rasta din hund var 6:e timme. Valpar och äldre hundar behöver dock rastas lite mer ofta. Om din hund ska vara hemma en dag behöver antingen du eller någon annan rasta hunden. En hund behöver även fysisk omvårdnad. Du behöver ta hand om pälsen, tänderna och klorna. Tänderna ska du ta hand om för att undvika tandsten och andra åkommor. Klorna behöver du klippa med jämna mellanrum för att de inte ska bli för långa och gå sönder. Hunden måste ha mat varje dag och vad du ska ge för foder beror på hunden.

dante