Skaffa hund – förbered hemmet

Skaffa hund – förbered hemmet

Att skaffa hund är en stor dröm för många människor. Vissa har möjlighet att någon gång förverkliga den, medan andra aldrig har tid eller ekonomi nog. Om du är en av de lyckliga som har både tid och ekonomi nog för en hund har du säkerligen funderat på om det är dags att skaffa en. Själva inköpet av hunden är inte speciellt svårt. Det finns många riktigt bra uppfödare att vända sig till när man är ute efter en ny familjemedlem. Det som däremot kan vara svårare är att se till så att hemmet är förberett för den fyrbenta kompisen som snart ska flytta in.

Vid alla typer av djur-köp så finns det saker som behöver förberedas. Du behöver t.ex. en foderhäck om du ska skaffa häst eller en bur med spån om du ska köpa hamster. Hundar kräver en hel del utrustning och tillbehör och det bästa är alltid att försöka ha allt på plats redan från start. På så sätt kan du ägna tiden åt att vara med din hund och få den att känna sig hemmastadd.

Viloplats och utfodring

Vad är det då som man kommer att behöva i hemmet? Till att börja med är det viktigt att se till så att hunden har en egen sovplats eller viloplats. Det finns smidiga hundsängar att använda sig av om så önskas, men även en egen filt kan vara tillräckligt. Förutom sovplats behöver hunden även ha matskål och vattenskål. Se till att du köper flera uppsättningar så att du alltid har rena när de andra är i disken.

Leksaker och promenad

Oavsett om du köper en äldre hund eller en valp så kommer den att vilja stimuleras med hjälp av leksaker. Välj tåliga leksaker som är framtagna för hundar, eftersom då du minimerar risken för att hunden ska få i sig lösa eller farliga delar. Det kan t.ex. vara ett bra rep som ni kan ha dragkamp med eller leka apport.

Du och din hund kommer att gå ut väldigt mycket tillsammans och flera gånger om dagen. Se till att du köper in ett halsband och ett koppel så att du kan börja koppelträna (gäller främst vid valpar) din hund så tidigt som möjligt. Även sele är ett bra alternativ, men det beror helt på hur din hund anpassar sig till kopplet. Behöver du hjälp och vägledning kan du vända dig till en djuraffär för att hitta det som passar dig och din hund bäst.

Glöm inte bort bajspåsarna och godiset! Har du en liten valp kommer det bli många bajskluttar att belöna, så se till att ha fickan full när ni är ute och går. Bajspåsar är naturligtvis något som ALLA hundägare ska ha med sig.

dante