Kunskaper som behövs

Kunskaper som behövs

Innan man köper en hund är det viktigt att se till att man har rätt kunskaper om den. Många skaffar hund utan att egentligen veta någonting och ibland går det bra, men minst lika ofta blir det fel.

Oavsett vilken hund man väljer måste man se till att man vet en del om rasen. Om man väljer en blandras kan det vara bra att ta reda på det som går om raserna. Genom det kan man få en större förståelse för varför hunden reagerar som den gör, vad den är duktig på med mera.

När man skaffar en hund måste man också ha någorlunda koll på hur man uppfostrar den på bästa sätt, samt vilka regler Jordbruksverket har för att hålla hund. Man måste till exempel veta hur man får hunden att lyda i olika situationer. Om man inte känner sig helt trygg i rollen kan det vara bra att gå olika kurser på brukshundsklubben eller liknande. Där finns kurser både för valpar, vuxna hundar, nybörjare och mer erfarna. Man kan som hundägare här lära sig hur man ska agera och hur man sköter om sin hund på allra bästa sätt tillsammans med andra hundägare som inte heller är så erfarna.

dante