Vilken utrustning behövs?

Vilken utrustning behövs?

När man läser böcker och tidningar om hundar kan det vara svårt att veta vad som verkligen behövs och vad som mer är för prydnad eller rent nöje. Många hundägare köper en hel del utrustning som de sedan upptäcker att de inte behöver. Men vad är egentligen absolut nödvändigt?

Utrustning för att ta hem hunden

Det krävs en del utrustning för att man ska kunna ta hem sin hund. Det kan till exempel vara så att det behövs en bur för att hunden ska kunna åka med i bilen. En större hund kan ofta åka i bagageutrymmet om det finns ett hundgaller, eller i ett speciellt hundbälte i baksätet men en valp eller mindre hund sitter allra bäst i en hundbur. Man behöver också ha ett passande halsband samt ett koppel för att kunna ta med sig hunden.

Det här behövs i hemmet

På plats i hemmet måste det finnas en matskål samt en vattenskål till hunden. Det bör också finnas en korg eller filt där hunden kan sova. Ett par leksaker, några tuggben med mera är sådant som också bör finnas hemma. På så sätt kan man nämligen undvika att hunden börjar intressera sig för att tugga på skor, möbler och liknande.

Hälsovård

Det är också bra om man ser till att ha lite sjukvårdsmaterial tillgängligt i hemmet. Bandage, sårtvätt och lite sådant bör alltid finnas hemma. Då kan man stoppa även en lite kraftigare blödning innan man tar sig till veterinären. Det är också bra att ha till exempel avmaskningsmedel, fästingmedel och gärna även kortison till hunden hemma. Kortisonet kan behövas om man bor i ormtäta områden och man har långt till veterinären.

dante