Små hundraser

Små hundraser

Det finns flera små hundraser som passar bra om man bor i lägenhet eller i mindre hus, om man har barn eller kanske inte orkar hålla i en stor hund om den skulle dra iväg i kopplet. Det blir också allt mer populärt att köpa just de små raserna. Troligen beror det på att allt fler väljer att flytta in till städerna och då är det inte lika lätt att få plats med en stor hund. Många har inte heller bil utan tvingas resa kollektivt och då är det ofta lättare att få plats med en liten hund i en väska.

Olika små hundraser

En av de kanske vanligaste och allra minsta hundraserna är chihuahuan. Den kan ha kort eller lång päls, men kräver vanligen inte speciellt mycket pälsvård oavsett vilken pälsvariant den har. Det är dock viktigt att tänka på att den korthåriga chihuahuan kan frysa om det är kallt ut. Då kan man behöva köpa extra kläder till den.

En annan vanlig hundras som finns i flera olika storlekar är pudeln. Den har en lockig päls som kräver en hel del pälsvård. Den är dock mycket snäll och vanligen lugn som ras. Rasen pudel är lärorik och kan ofta ses inom flera olika hundsporter, på utställning och på cirkus. Den har tidigare använts inom jakt på fågel men det är inte längre lika vanligt.

Att tänka på med små hundar

En liten hund är relativt lätt att ta med sig, men det finns också en del saker man bör tänka igenom. Den lilla hunden är lätt att trampa på om man inte ser sig för. Det kan ofta också vara så att de skäller mer än stora hundar, vilket kan vara negativt om man bor i lägenhet.

dante