Stora hundraser

Stora hundraser

Om man letar efter en rejäl vakthund eller en stor nalle att gosa med finns de också i hundvärlden. Bland de större hundraserna finns det både snälla och sävliga hundar med mycket päls, och kraftpaket med nästan ingen päls alls. Oavsett vilken större hundras man väljer gäller det att tänka efter. Man måste se till att hunden vänjer sig vid att inte bara dra iväg i kopplet.

Hundraser som är lite större

En av de kanske vanligaste lite större hundraserna är schäfern. Den fungerar bra både som familjehund och vakthund beroende på hur den uppfostras. Den blir ofta omkring 70 centimeter i mankhöjd och kan ha kort eller lång päls. Den långhåriga schäfern kräver en del pälsvård eftersom att den ofta får underull som tovar sig om den inte borstas ordentligt.

En annan större hundras är golden retrievern. Den ses ofta som en familjehund och den tycker för det mesta mycket om vatten. Den kräver pälsvård, men är vanligen mycket snäll och lugn. Den kan ha en del vaktinstinkt och skyddar den egna familjen om något skulle hända. En golden retriever kommer ofta bra överens med både barn och andra djur.

dante